Slatka američka pita od bundeve sastojci:
8 osoba
1 Hokkaido Tikvica
2 Jaja
1/2 čaše smeđeg secera
1/3 čaše bijelog šećera
1/2 čajna žlica sol
začini za medenjake (kotanyi)
1/2 čajna žlica limunova korica
200 ml vrhnje za šlag
1 kocka lisnatog tijesta
Slatka američka pita Priprema
- BUNDEVADa biste napravili pire od bundeve, prerežite bundevu na pola. sredinu bundeve očistite (bacite ili čuvate). Na lim za pečenje stavite papir za pečenjeonda stavite prepolovljene polovice bundeve da se peču Pecite ih 180*c oko 45 – 60 min. Izvadite iz pećnice, ostavite ih na stolu da se ohlade Kada se ohladi, napravite pire.
- Uplatite pečnicu na 220*c
- Dok se pečnica grije, umutite 2 jaja, bijeli i smeđi šećer, sol, limunovu koricu i začine.NAPOMENA ZA ZAČINE ZA MEDENJAKEstavite ćete 1 – 2 čajne žlice začina za medenjake, to će ovisiti o veličinu bundeve. Ako je jako velika onda možda čak u 3 čajne žlice.
- Dodajte sada pire od bundeve, onda dodajte vrhnje za šlag i sve dobro pomiješajte.
- KORA ZA PITU Izvaljajte koru za pitu, te ju stavite u tavu za pečenje pite
- Izlijte nadjev u koru (koja je u tavi zapečenje)
- Zatim pecite pitu na visokoj temperaturi od 220*c samo 15 minuta
OBAVEZNO Stavite foliju na rubove kore da ne izgori. Foliju ćete pomaknuti zadnjih 15 min. - Nakon tih 15 minuta smanjite temperaturu na 180*c.Pecite pitu još 45 do 55 minuta.Pita je gotova kada vrh noža umetete u sredinu pite te kada izvadite nož skoro ništa ne ostane na nju. Sredina torte bi se trebala samo malo tresti, ali nakon 45 min torta bi trebala bit pečena, ako niste sigurni, onda slobodno ju pečite još nekih 10 – 15 min maksimalno.
- Ostavite pitu da se hladi na stolu 2 sata. Pita, kada ju izvadite iz pečnice, će biti napuhana, ali će se smanjiti kad se ohladi
Posluživanje:Poslužite sa šlagom.