Fenomenalan recept za pileća krila i BBQ sos
Fenomenalan recept za pileća krila i BBQ sos Pileća krila – najbolja strana na meniju burger lanca u svetu.
Krila su udrobljena I skuvana su u pačijoj masnoći i najbolje se serviraju uz BBQ sos.
Pileća krila (služe se za četiri isobe)
Šta vam treba:
Pileća krila, 1,5 kg.
Pačija masnoća, 300g.
Kuhinjska so, 250g.
šećera, 75g.
Voda, 4 litra.
Jedno jaje.
Obično brašno, 300g.
Hlebne mrvice, 1kg.
Mleko, 293ml.
Dva prolećna luka.
Način Pripreme Šta treba da uradite:
- Napravite smesu kuhinjske soli I šećera I mešajte dok se ne otopi u vodi.
- Pileća krila ispecite najmanje dva sata. Noću je idealno.
- Isperite slaninu (masnoću) sa krila i zagrejte paćiju mast.
- Kuvajte krila u pačijoj masti na 220C u rerni jedan sat i 40 minuta ili dok ne postanu mekana na dodir, ali ne padnu potpuno sa kosti.
- Ocedite pačiju masnoću i ostavite da se krila ohlade.
- U jednoj posudi pomešajte jaje i mleko, a u odvojene činije stavite i brašno i pane mrvice.
- Uzmite krila i jedno po jedno pokrijte prahom od brašna, zatim uvaljajte u mešavinu jaja i mleka i na kraju pokrijte u hlebnim mrvicama.
- Uradite to za sva pileća krila i ostavite ih za kuvanje.
- Da biste dovršili jelo, pržite pileća krila u ulju na oko 180C ili 190C do zlatno smeđe boje. Poslužite s toplim BBQ sosom i sitno seckanim mladim lukom.
PROČITAJTE JOŠ: Napitak za dobar početak dana
BBQ sos
Šta vam treba
Crni luk, 300g.
Beli luk, 100g.
Jabukovo sirće, 300ml.
Čili u prahu, 20g.
Sok od jabuka , 566g.
Smeđi šećer, 300g.
Dimljena paprika, 110g.
Maslac, 50g.
Kečap, 2kg.
KUHINJSKA SO , 25g.
Melasa, 150g.
Šta treba da uradite
- Izgnječite luk, sol i beli luk u blenderu 30 sekundi.
- U šerpi rastopite puter i pržite luk i beli luk dok lagano ne karamelise.
- Dodajte sve sastojke, osim melase, i pržite na laganoj vatri oko tri sata.
- Nakon što se BBQ sos smanji za trećinu, skinite toplotu i dodajte melasu.
- Izgnječite BBQ sos ručnim mikserom.
- Upotrebite ovaj sos za pokrivanje pilećih krilnih krila ili kao umak za umakanje od burgera i čipsa.
PRIJATNO.